6 groenten waar je veel mee kunt





Er zijn een paar groenten die je gewoon standaard in huis kunt halen en altijd wel iets mee kunt fabriceren, mits je een beetje over standaard ingrediënten beschikt thuis. Deze groenten zijn:

Paprika, Tomaat, Courgette, Aubergine, Champignons, Ui
(eventueel + blik tomatenblokjes voor sausachtig geheel)

Vanaf 3 van deze groenten kun je al veel lekkers produceren!


* Couscous: Snijd alle groenten (bijv: courgette, aubergine, paprika) en bak ze even in wat kruiden. Kook ondertussen water en giet dit in een schaal over de couscous volgens aanwijzingen (evt. met bouillon). Mengen, en klaar! Vooral dit gerecht is lekker met (evt. een blik) tomatenblokjes die je op het einde toevoegt en even laat opwarmen. Lekkere en onmisbare toevoeging: cashewnoten en/of olijfjes.
 



* Spaghetti: Bak eerst stukjes tomaat in wat kokosolie, zodat het lekker sausachtig wordt (voeg eventueel blik tomatenblokjes toe). Bak in een ander pannetje de andere gesneden groenten. Kook ondertussen de spaghetti en meng wanneer alles klaar is. Bij spaghetti kunnen champignons eigenlijk niet ontbreken!


* Gegrilde groenten: Snijd alle groenten (behalve tomaat) in reepjes (pinklengte/dikte), leg ze op een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, peper & zout, en tijm. Lekker met een blik linzen (opgewarmd), rijst, of aardappeltjes.







Ratatouille: Snijd alle groenten klein en bak ze lekker lang in een koekenpan in kokosolie, tot ze helemaal soppig zijn geworden. Tomaat is hier een must, zodat het lekker zacht wordt allemaal! Lekker met peper & zout en tijm en bij gebakken aardappeltjes.


* Nasi: Kook rijst en laat afkoelen. Snijd alle groenten heel klein, laat de tomaat en champignons eruit en voeg eventueel wortel toe. Bak de groenten met paprikapoeder, chilipoeder, peper & zout, en eventueel gemberpoeder, komijn, en/of kurkuma. Als de groenten gaar zijn bak je de rijst een tijdje mee. Lekker met satésaus en cassavekroepoek!





* Risotto: Bak de groenten in olie en bak later de rijst even mee. Voeg water en bouillon toe en laat koken. Voeg meer water toe waar nodig. Als er geen water meer in de pan ligt en de rijst gaar is, is de risotto van rijst klaar. Voeg gebakken pijnboompitjes toe (onmisbaar!).

Het is zo makkelijk!



Reacties

Populaire posts